Poikani, kymmenen vuotias, ei ole vielä tähänkään mennessä löytänyt takin syvintä tarkoitusta. Tällähetkellä saldona on kaksi hukkunutta toppatakkia, kadonnut puhelin ja hermonsa menettänyt äiti! Meillä tämä tilanne klikkaa pahasti siinä kohtaa kun minä mesoan ja meuhaan ja poikani ihmettelee maailman menoa ihan jostain muusta atmosfääristä!!! kuten poikani toteamus minun vartin kestäneelle saarnalle oli; mä en oikein ymmärrä kun aikuiset aina ajattelee kaikkii asioita rahan kanssa....
Nuorempi poikani oli koko "keskustelun" ajan ihan hiljaa, joten odotan häneltä kommenttia asiaan noin kuukauden päästä.... hänen kohdallaan pätee lause; muista mitä sanoit vuonna kivi ja miekka ja ehkä mahdollisesti jo sitä ennen.

Ja jouluhan on kohta... joten myös meillä on siihen jo pikkuhiljaa alettu valmistautua. Itse tykkään värkkäillä kransseja ja pojat ovat lähinnä keskittyneet lahjalistojen tekoon...  toisaalta on ihanaa kuinka lapset vielä lapsenuskon avulla(?) luulevat tämän talouden joulupukin olevan siellä Suomen eniten tienaavien listan kärkipäässä!

Ja loppuun päivän Aleksismi: Tässä eräänäpäivänä Aleksi tuli pohtimaan tyttöihin liittyviä ongelmiaan; äiti, mitä tarkottaa ex- poikaystävä? selitin että sitten kun ei enää yhdessä olla niin se tarkoittaa samaa kuin entinen poikaystävä. Kysyin että oletko sinä Liisalle ( nimi muutettu, sen hetkinen sussu..) ex- poikaystävä vai? johon Aleksi hetken mietittyään totesi; ei... kun mä taidan olla vaan ihan sellanen tavallinen poikaystävä..... Ja kuten Aleksi pleikkaripeliä pelatessaan totesi; kaksi yhtä vastaan, AH miten romanttista!
Pitäisköhän jo pikkusen huolestua....
Kaikesta huolimatta, oikein mukavaa illanjatkoa sateen merkeissä!