Poikani odottavat lunta niin kovin että meidän joka päivä katsottava paikallissäästä näkyisikö lumihiutaleen kuvaa täällä suunnalla. Ja kun sitä vihdoin viimein viimeyönä satoi, toivoin että se kestäisi maassa vielä aamuun sillä en viitsinyt herättää poikiani yhden aikaan katsomaan ikkunasta ulos.
Tykkään kyllä itsekin lumesta ja sitä saa olla jouluna paljon! mutta eikö sen jälkeen voisi tulla jo kevät? tässä kohtaa minun ja lasten unelmat ei mene yksiin...meillä on pojat jo suunnitelleet tulevan talven lumisodat ja lumiukkojen rakentamiset valmiiksi samalla kun muistelevat viimetalven sotia ja lumiukkoa nimeltä Ville.
Sitäpaitsi olen jo aika varma että aura-auton kuljettajilla tutka huutaa kun olen saanut lumityöt tehtyä ja voin kuvitella heidän irvistelevän tyytyväisyyttään lämpimässä autossaan pilatessaan toisten kovan työn yhdellä ohi ajolla! Mitkäköhän mahtaa olla kriteerit päästä lumiauton ohjaksiin... niillä on varmasti joku mustalista.... ja talven päätyttyä varmaan eniten kiusaa tehnyt kuski palkitaan korilla olutta ja paketilla makkaraa... Okei, taisi mennä vainoharhan puolelle!

Mutta onneksi nyt ei tarvitse vielä mennä lumihommiin sillä senkin vähäisen valkoisen mitä maassa oli, kävi nuorempi poikani jo ennen kouluun menoa pyyhkimässä kovalla yrityksellä saada lumipallo aikaan. Minä saan nauttia siis aamukahvini kaikessa rauhassa.

Vanhempi poikani kysyi minulta että pitääkö lahjalista olla siististi kirjoitettu jotta joulupukki tuo toiveet? sanoin että kyllähän se helpottaa siinä mielessä että pukki saa selvää, mitä sinä toivot. Hetken kuluttua edessäni oli seuraavanlainen lappu.
Toiveet: Karl- kanin varkut, nomiksen takki ( ja joku sormuskuvio perässä), Musta- huivi, Kaula- koru....
Että näillä toiveilla mennään... nuorempi poikani, joka osaa kanssa jo kirjoittaa ei ole vielä listaansa luovuttanut.... Jännityksellä odotetaan...